Financiering

Financiering

Als je een huis koopt, sluit je in de meeste gevallen een hypotheek af. Maar wat kun je maximaal lenen? En welke hypotheeklasten zijn verantwoord? Voor het antwoord op dit soort vragen is jouw financiële situatie bepalend. Voordat je overgaat tot het kopen van een huis is het goed om van tevoren jouw financiële mogelijkheden in kaart te brengen. Fundament Advies uit Vlaardingen is al vanaf het begin betrokken bij Vlaardings Geluk en is de expert op het gebied van financieel advies. .

Eerste gesprek
Vooruitlopend op de aankoop van een huis kun je al bij Fundament terecht om te kijken of jouw droomhuis in Vlaardings Geluk ook echt financieel haalbaar is. Hierin informeren zij je over de laatste hypotheekregels en maken een financiële berekening om te kijken of een huis in Vlaardings Geluk III past binnen jouw financiële mogelijkheden. De kosten voor dit gesprek zijn voor rekening van Fundament. Het kost je dus niets, maar geeft je wel een zeker gevoel dat jij jouw droomhuis ook echt kan betalen.

Maak dus nu een afspraak met één van de adviseurs via 010-460 89 00 of stuur een e-mail naar info@fundament-advies.nl. Vermeld bij je afspraak dat je voor Vlaardings Geluk III komt.


Krijgen van een schenking
Een mogelijkheid, om een eigen huis te kunnen bezitten, is dat je ouders, broer/zus, tante of wie dan ook je helpt bij het afsluiten van een hypotheek door geld te geven/schenken. Op Prinsjesdag is aangekondigd dat schenkingen tot € 100.000,- weer belastingvrij gedaan kunnen worden. Uitgangspunt is dat je de schenking gebruikt voor investering in je eigen huis of aflossing van je hypotheek. Het maakt niet uit wie de schenking doet; ouders, familie, vrienden of vreemden. Sterker nog: zij mogen het ook allemaal tegelijk doen. Voorwaarde is dat jij nog geen 40 jaar oud bent bij het ontvangen van de schenking(en). Aangezien je ook aan vreemden kan schenken werkt het ook als je partner jonger dan 40 is. De schenking mag pas op 1 januari 2017 plaatsvinden. Om de tijd tussen nu en 1 januari 2017 te overbruggen, kan het bedrag tijdelijk geleend worden en de lening na 1 januari 2017 worden kwijtgescholden.


Divide